Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Het Elektronische Journaal
4 avril 2013

Vandaag was iedereen jarig!

Meisjes en jongens, heren en dames,

1. Meester Ed is tevreden, en blij (wat niet helemaal hetzelfde is) : met alle 11 leerlingen is nu inmiddels kennisgemaakt. Een paar leerlingen konden - deze middag - niet komen, omdat ze - deze middag - nog lesbijwoonverplichtingen (kun je dat zo zeggen?)  hadden op hun andere school, de Franse school.  Maar ook vandaag zijn er zeker weer - om te beginnen - wat weetjes verteld door de klasgenoten over de klasgenoten. Zo is de naam van de boyband ("boyband" zonder "s" in het midden, want zo staat dat in het Groene Boekje, kijk maar hier), One Direction meer dan eens gevallen!

2. Het als huiswerk gemaakte blad met oefeningen over de congruentie tussen onderwerp (sujet) en persoonsvorm (verbe conjugué) zijn besproken. Nee! Pardon! Dat moet natuurlijk zijn: "Het als huiswerk gemaakte blad  ... is besproken"!

3. De foutjes en fouten die hier en daar stonden in de stelopdrachten van vorige keer (met als thema een (fictief) autobiografisch verhaal over de laatste vakantie) zijn opgespoord en omcirkeld. Elke schrijver-leerling heett haar of zijn opstel met correcties en correctiesuggesties teruggekregen. En elke schrijver-leerling heeft zijn of haar tekst op een onbeschreven, wit blad nog een keer geschreven! Dezelfde tekst, maar nu zonder fouten natuurlijk! (Hoewel er hier en daar nog wel eens een foutje te bespeuren viel).

4. De items uit de leestoets M8 die de vorige week voor wat moeilijkheden bleken te hebben gezorgd zijn besproken. Zij die de leestoets vorige week niet maakten hebben hem vandaag gemaakt. En dat is mooi, vindt meester Ed.

5. Nadat we ons hadden afgevraagd hoeveel kauwgoms van het merk Malabar we zouden kunnen kopen van een briefje van vijf euro, en we zelfs wat kauwgoms op tafel hebben kunnen zien, en zelfs een heuse tattoo (plakplaatje), hebben we deze foto besproken (let ook op de linkerarm van deze stervoetballer): foto_vdw

6. En we hebben een artikel gelezen en besproken over deze Parijse Amsterdammer (zie hier)

7; En we hebben een oefening gemaakt met de bijvoeglijke naamwoorden uit deze tekst over die Amsterdamse Parijzenaar, op dit blad.

8. En tenslotte hebben we kunnen genieten van de avonturen en tegenslagen van de Billenbijter, jawel, in de poppenkast. die in ieders billen bijt. Behalve natuurlijk op de dag dat je jarig bent.

Huiswerk voor de volgende week: maak op de vandaag uitgedeelde blaadjes opdracht 3 en opdracht 5. Of opdrachr 5 en opdracht 3, dat mag ook. Deze opdrachten zijn naar aanleiding van de tekst over de voetballer (zie punt 6 hierboven). Dezelfde opdrachten (drie en vijf) staan ook op dit blad hier.

Meester Ed denkt weer: fijn was de les! Tot volgende week.

Publicité
Publicité
Commentaires
Publicité
Derniers commentaires
Publicité