Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Het Elektronische Journaal
24 mai 2013

Zondag is het Moederdag. In Frankrijk.

Dames en heren, jongens en meisjes,

We waren maar met weinigen vandaag. Dat neemt niet weg, we hebben heeeeel prettig kunnen werken in ons kleine groepje, met veeeeeel aandacht per leerling!

Van de lagere opkomst waren we natuurlijk op de hoogte: er waren hier en daar nog wat verplichtingen op de Franse scholen. Ik dank alle ouders die een berichtje hierover hadden gestuurd. Ik verzoek alle ouders steeds even een berichtje te sturen bij verwachte afwezigheid op onze woensdafgmiddagles.

In onderstaand verslag staan weer de links naar de documentjes met de oefeningen, en zo. Zo kan iedereen de stof van de les verwerken, door zelf even de printer te laten draaien en zelfstandig de oefeningen te maken! Leve de moderne communicatiemiddelen, jawel ;-) !


1. We hebben onze eerste herinneringen opgehaald, en zo duidelijk mogelijk proberen te verwoorden. Dan gaat het over geboortes van zusjes, bijvoorbeeld, of onderwaterherinneringen, enzo.

2. We hebben een speloefening gemaakt zie hier. En nagekeken. En ook besproken, natuurlijk.

Zondag is het Moederdag. In Frankrijk.

3. Er is verder voorgelezen uit Zwart als inkt van Wim Hofman. We kennen het verhaal, maar het is anders verteld, het is grappig, onverwacht. Mooi.

4. We hebben oefeningen gemaakt met de tekst van het traditionele Sneeuwwitjeverhaal (zie hier), en wel oefening 8. Oefeningen 9 en 10 worden als huiswerk gemaakt voor volgende week!

5. Tenslotte weer de avonturen van Jan Klaassen enzo, met heksen en huisjesmelkers! Met dank aan E.

Huiswerk voor volgende week:
Maak oefening 9 en oefening 10 van het vervolgblad van de oefeningen rond de Sneeuwwitjetekst (zie punt 4 hierboven). Tot woensdag allemaal, dames en heren, jongens en meisjes!

Meester Ed

 

Publicité
Publicité
Commentaires
Publicité
Derniers commentaires
Publicité