Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Het Elektronische Journaal
21 mars 2013

Eerste les na de krokusvakantie: woensdag 20 maart 2013

Jongens en meisjes, dames en heren!

1. Om te beginnen hebben we elkaar voorgesteld. Ja want dat kan: ieder kan interessante dingen en weetjes vertellen over zijn klassenbuurmeisje en/of klassenbuurjongen.

2. Dankzij de modernste communicatietechnieken hebben we een tweetal videoboodschappen voor juf Irene kunnen opnemen. Om haar het beste te wensen, enzovoort. Eerst hebben we nagedacht over wat we haar precies wilden zeggen, en hoe we dat dan zouden zeggen. En alle mogelijke zinnen zijn op het bord geschreven (met dank aan onze scribenten Th., Al. en Ma.) Daarna hebben we de opnames gemaakt. Wellicht dat we in één van de komende lessen nog wel eens een keertje een filmpje schieten.

Intermezzo: We hebben benadrukt dat je het woord 'misschien' met twee s'en schrijft. En met een i na de m.

3. Nadat de kangoeroes naar hun respectievelijke klassen zijn gehopt, hebben we aan ons technisch lezen, ons tekstbegrip en aan onze woordenschat gewerkt, aan de hand van een artikel uit een Nederlands dagblad. Dit artikel vind je hier, over de komende strijd tussen een aantal vrouwen, een strijd voor een felbegeerd ambt: het burgemeesterschap van Parijs. We hebben alle woorden opgesomd die we niet kenden of waarvan we niet helemaal zeker waren. Alle woorden die aldus op het bord gezet zijn (zie foto hieronder) zijn uitgelegd en besproken, en beetje bij beetje gewist (of uitgeveegd) (met dank aan Ju.)

Woorden_op_bord_20maart13

Intermezzo 2: We hebben nog een keer benadrukt dat misschien met twee s'en wordt geschreven.

4. We hebben een oefening gemaakt en besproken over de manieren waarop we kunnen verwijzen naar personen en naar dingen (zie hier voor de oefening). We hebben hierbij speciale aandacht besteed aan het persoonlijk voornaamwoord hen, dat wordt gebruikt in combinaties met voorzetsels, zoals in met hen, aan hen, voor hen, etc.

5. Jan Klaassen ! Het begin van weer een nieuwe traditie ! Als laatste hebben we de eerste poppenkastvoorstelling van dit voorjaar gezien, met onder andere Linke Lowietje! Er zullen er nog veel volgen, met dank aan Juf E..

Alle als huiswerk gemaakte oefeningen en opdrachten zijn ingenomen, ter correctie. We hadden nog net ;-) de tijd voor het uitdelen van het huiswerk voor volgende week, woensdag 27 maart: Schrijf op het daarvoor uitgedeelde blad (zie hier) een (eventuee fictief) autobiografisch verhaal over een plaats waar je niet zo lang geleden op vakantie of op reis was. Met een minimm van 150 woorden. In een later stadium zullen we onze (gecorrigeerde) teksten omschrijven tot reclameteksten.

Meester Ed denkt: dat was een fijne les! Tot volgende week.

 

Publicité
Publicité
Commentaires
S
Wat een leuke manier om op de hoogte gehouden te worden van de les Nederlands! Anaïs was alvast héél enthousiast ( schrijf ik dit wel goed :-) ! Dank je!!
Publicité
Derniers commentaires
Publicité